NL

SE

EN

Vegger en Huuskes delen een visie om maaltijdervaring te verbeteren met verse producten.

Vegger en Huuskes delen een visie om de eetervaring in zorginstellingen te revolutioneren door het integreren van geavanceerde binnenmoestuinen voor het ter plaatse produceren van verse, gezonde groenten. Dit initiatief beoogt niet alleen een verrijkte maaltijdervaring maar ook een groenere binnenomgeving en het stimuleren van sociale interactie onder de bewoners.

Toen Marie-José kennismaakte met het binnenmoestuinsysteem van Vegger, herkende ze meteen de potentie voor Innoforte, met de gezondheidsvoordelen en de positieve invloed op het leefklimaat. Het Vegger-systeem levert verse kruiden en bladgroenten, die de smaak en voedingswaarde van de maaltijden verhogen, terwijl het ook de luchtkwaliteit verbetert en het zuurstofgehalte binnenshuis verhoogt. Het systeem is gebruiksvriendelijk en vereist geen tuinierervaring dankzij het modulaire ontwerp, de intelligente bewatering en de geautomatiseerde LED-verlichting, die een optimale plantengroei het hele jaar door garandeert.

De binnenplanten fungeren als een sociaal knooppunt, waar bewoners samenkomen voor gesprekken en activiteiten. Dit is vooral waardevol voor bewoners met dementie, die door de tuinen zintuiglijke stimulatie en mogelijkheden voor sociale interactie ervaren. Samen oogsten bevordert een gevoel van gemeenschap en saamhorigheid.

De samenwerking tussen Vegger en Huuskes levert niet alleen verse, smakelijke en voedzame voedingskeuzes op voor zorgfaciliteiten, maar creëert ook een aangenamere en stimulerende omgeving. Het project toont aan hoe innovatieve oplossingen de gezondheids-, milieu- en sociale behoeften in zorginstellingen kunnen vervullen.