NL

SE

EN

Voordelen, Duurzaamheid en Efficiëntie.

Optimaliseren van werkruimtes voor betere productiviteit, meer creativiteit en welzijn. 

Ruimtes empoweren met Vegger

Bij Vegger specialiseren we ons in vertical farming-oplossingen voor een breed scala aan bedrijven en organisaties.

Of je nu je kantoor wilt vergroenen, de eetervaring in je hotel of restaurant wilt verbeteren, verse producten wilt leveren voor je cateringdienst, of duurzame praktijken wilt integreren in zorginstellingen en vastgoedprojecten, Vegger biedt de oplossing. 

Onze samenwerking met design- en architectenbureaus zorgen ervoor dat onze oplossingen naadloos opgaan in de esthetiek van leef- en werkruimtes.

Kantoren

Hotels

Restaurants

Healthcare

Esthetiek en Sfeer

Vertical Farms kunnen dienen als decoratieve elementen, die een vleugje natuur toevoegen aan binnenruimtes. Ze dragen bij aan een visueel aangename omgeving, waardoor de ruimte uitnodigender en esthetisch aantrekkelijker wordt.

Verbetering van de Luchtkwaliteit

Veel planten bezitten luchtzuiverende kwaliteiten en helpen bij het verwijderen van vervuilende stoffen en het verbeteren van de luchtkwaliteit binnen in locaites. Het toepassen van Vegger Vertical Farms draagt daardoor bij aan het creëren van een gezondere werkomgeving.

Biophilic Design

Planten staan bekend om hun positieve invloed op het mentale welzijn. Het integreren van Vertical Farms in interieurruimtes ondersteunt de principes van ‘biophilic design’, dat tot doel heeft mensen met de natuur te verbinden, stress te verminderen en de productiviteit te verhogen.

Een Nieuwe Ruimteverdeling

Vertical Farms kunnen strategisch worden geplaatst om natuurlijke scheidingen te creëren, waarmee ruimtes binnen grotere gebieden worden gedefinieerd. Dit kan helpen bij het creëren van privé of semi-privé ruimtes in open kantoren of hotellobby’s.

Brand Image

In hotels, restaurants en kantoren kunnen Vertical Farms worden toegepast om in lijn te zijn met het imago of thema van de locatie, waardoor een specifieke sfeer of identiteit wordt versterkt.

Prettige en Productieve Werkomgeving

Studies hebben aangetoond dat het integreren van planten in kantoorruimtes kan leiden tot een verhoogde productiviteit en werktevredenheid onder medewerkers. Vegger Vertical Farms bieden een handige en georganiseerde manier om groen in de werkplek te introduceren.

 

Healing Environments

Vertical Farms dragen bij aan het creëren van ‘healing environments’, een term die vaak wordt gebruikt binnen zorgcentra. Planten dragen bij aan het verminderen van stress en het bevorderen van een gevoel van welzijn, wat een positieve invloed kan hebben op patiënten, bezoekers en zorgpersoneel.

Geautomatiseerde Systemen

Vegger Vertical Farms zijn automatische systemen, waardoor ze gemakkelijk te onderhouden zijn. Dit is vooral handig in omgevingen waar regelmatig onderhoud lastig kan zijn, zoals in drukke kantoren of zorginstellingen.

Deze pagina biedt inzicht in de kosten en het belang die onze vertical farming-oplossingen bieden. Laten we samen groeien naar een groenere toekomst.

01

Initiële investering

Ga aan de slag.

Je reis naar duurzame vertical farming begint met een initiële investering in onze state-of-the-art Flaxfarm modellen. Met opties die passen bij verschillende behoeften en ruimtes, zijn onze Flaxfarm 35 en 60 geprijsd vanaf €2000 per unit. We passen onze producten graag aan op jouw project, en daarom bieden we gepersonaliseerde offertes om ervoor te zorgen dat je de meest kosteneffectieve oplossing ontvangt voor jouw groene ambities.

02

Exploitatiekosten

Het hele jaar door je Vertical Farms in stand houden.

PlantPod™ Kosten

Efficiënte teelt met Vegger PlantPods, ontworpen voor kosteneffectieve oogst gedurende het hele jaar, geprijsd voor uitzonderlijke waarde.

Energiekosten

Minimaal dagelijks energieverbruik vergelijkbaar met een laptop, en kost ongeveer €0,16 per dag.

Kosten voor water

Uitzonderlijke waterefficiëntie met de Flaxfarm 35 en 60 modellen, wat zich vertaalt naar lage jaarlijkse kosten van respectievelijk €1,08 en €1,8 aan water. 

03

Efficiëntie en Duurzaamheid

Minimaliseren van consumptie, maximaliseren van groei.

Vegger FlaxFarms staat op het kruispunt van duurzaamheid en geavanceerde technologie, ontworpen om de milieueffecten te minimaliseren en plantengroei te maximaliseren.

Onze Vertical Farms integreren energiebesparende LED-verlichting, efficiënte pompen, systemen voor luchtcirculatie en geavanceerde controle systemen.

Energie-Efficiëntie

Elke FlaxFarm is ontworpen om minimale energie te verbruiken, vergelijkbaar met het dagelijkse gebruik van een moderne laptop. Dit geoptimaliseerde energieverbruik benadrukt onze toewijding aan duurzame landbouwpraktijken, waardoor operationele kosten worden verlaagd terwijl de productiviteit hoog blijft.

Water besparing

Vegger FlaxFarms zijn baanbrekend in waterbesparing met innovatieve irrigatiesystemen, waardoor afval wordt verminderd. De FlaxFarm 35 en FlaxFarm 60 modellen illustreren onze benadering van zuinig gebruik van grondstoffen, waarbij elke liter water bijdraagt aan een groeiende en bloeiende Vertical Farm.

04

Netto Jaarlijkse Waarde & Voordelen

Vertical farming met voordeel.

Flaxfarm 35

De netto jaarwaarde is ongeveer €348,54, na aftrek van de jaarlijkse kosten voor PlantPods (€342), energie (€59,70), en water (€2,16).

Flaxfarm 60

De jaarlijkse nettowaarde is ongeveer €870,30, inclusief de jaarlijkse kosten voor plantpods (€778), energie (€59,70) en water (€3,60).

05

Onze Getallen

Efficiëntie van water, energie en PlantPods dragen bij aan een hoge nettowaarde.  

Maandelijks Watergebruik

FlaxFarm 35 verbruikt ongeveer 120 liter water en FlaxFarm 60 verbruikt 200 liter water, wat overeenkomt met het waterverbruik tijdens een douche van ongeveer 10 minuten.

Maandelijks Energieverbruik

Beide FlaxFarm 35 en FlaxFarm 60 verbruiken ongeveer 19,626 kWh aan energie per maand, wat vergelijkbaar is met het energieverbruik van het gebruik van een moderne laptop gedurende ongeveer 11 uur per dag.

Maandelijkse Productiecapaciteit

Gezien de gemiddelde oogsttijd van Vegger’s PlantPods één maand bedraagt, kan het FlaxFarm 35-model 42 plantpods herbergen, en het FlaxFarm 60-model heeft per maand ruimte voor gemiddeld 96 PlantPods.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over de efficiëntie en duurzaamheid van Vegger? Neem contact met ons op voor gedetailleerde informatie en berekeningen.