NL

SE

EN

Vegger Vertical Farms: Een Model voor Groene Deal Duurzame Zorg

De implementatie van Vegger’s vertical farms in verzorgingshuizen is door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en het Nederlandse Ministerie van Volksgezondheid erkend als een uitstekend voorbeeld van de integratie van de principes van de Green Deal voor Duurzame Gezondheidszorg. Deze erkenning onderstreept de effectiviteit van Vegger’s innovatieve aanpak in het creëren van gezondere leefomgevingen voor de oudere bewoners in verzorgingshuizen.

De vertical farms, geïmplementeerd bij Stichting Innoforte, bieden niet alleen het hele jaar door verse producten, maar verbeteren ook significant de therapeutische atmosfeer en het algemene welzijn van de ouderen. Dit initiatief toont aan dat moderne landbouwtechnologie naadloos in de zorgsector kan worden geïntegreerd, in lijn met de doelstellingen van de Green Deal voor Duurzame Zorg om zowel duurzaamheid als welzijn binnen zorgfaciliteiten te versterken.

Vegger’s project fungeert als een voorbeeldig model voor duurzame gezondheidszorg, waarbij de mogelijkheden van vertical farms worden benut om zorgomgevingen om te vormen tot levendige, groene ruimtes die zowel de bewoners als het milieu ten goede komen.